גמילה מחיתולים

כיום, כבר בגיל 3 ילדים רבים מתחילים את דרכם בגנים העירוניים כאשר הם עדיין משתמשים בחיתול ואינם מתורגלים בעשיית צרכים בשירותים. מבנה הגנים ומספר הילדים לא תמיד מאפשרים היענות מתאימה לצרכי הילד ובעקבות כך הורים רבים מבקשים ללמד את ילדיהם להשתמש בסיר או בשירותים על מנת להתפנות אך פעמים רבות יוצרים לחץ סביב הנושא וגורמים לתגובות שונות או התנגדויות אצל הפעוט. כגננת ותיקה ומנוסה (מוזמנים לקרוא אודותי כאן) בעלת היכרות עם צרכי הילד והמערכת אוכל לסייע בלימוד של הרגלי היגיינה חדשים לילדכם. תהליך הלמידה יהיה הדרגתי ולפי הקצב הנכון עבור הילד כך שהשנה החדשה תתנהל בנעימות ועצמאות.
אם אתם מעוניינים להתחיל את התהליך בכוחות עצמכם הכנתי עבורכם מידע שיסייע לכם מאוד לדעת מהו הזמן הטוב ביותר להתחיל, כיצד כדאי להתחיל והאם עליכם לחכות למוכנות ורצון של הילד או שמא מדובר ברצון ומוכנות שלכם?
גם גמילה מחיתולים היא תהליך
כמו ברוב תהליכי הלמידה, גם בגמילה מחיתולים אין תשובה נכונה או שגויה.
בסביבות גיל שנתיים מראים רוב הפעוטות סימני מוכנות ראשונים, חלקים "מודיעים" להורה שעשו צרכים, חלקם מנסים (ואף מצליחים) להוריד את החיתול, וישנם יחידי סגולה שמבקשים להתפנות בדיוק כמו שאר בני המשפחה. אז איך מתחילים?
כל תהליך הוא אחר, אך המשותף לכל התהליכים, בין אם מדובר על ייעוץ שינה לתינוקות, גמילה ממוצץ או גמילה מחיתול, שהעברתי או עברתי עם ילדי הוא החלק המקדים.
על מנת שילדיכם יגמל מהחיתול בצורה טובה, כדאי להתחיל את תהליך החשיפה טרם הורדת החיתול.
בצורה מיטבית ביותר, כדאי לאפשר לילדכם לצפות בכם בזמן שאתם הולכים להתפנות ולתמלל את התחושות שלכם בקול רם כשאתם לידו. למשל, ניתן לומר "לאבא יש פיפי, אנחנו חייבים ללכת מהר מהר לשירותים" ולאפשר לו לצפות בכם.
במקביל, ניתן לתמלל את התגובות והמעשים שלהם: " אני רואה שאתה צריך להתפנות/ שיש לך פיפי, אח"כ נחליף חיתול" או " עשית פיפי, בטח רטוב ולא נעים לך, בוא ונחליף חיתול", זוהי הזדמנות מצוינת לקרוא לילדיכם ספרים בנושא, סרטונים ואף לאפשר לו או לה משחק סימבולי עם בובה וסיר כאשר אתם מדובבים את הבובה שהולכת להתפנות. תהליך למידה נכון שיהיה מבוסס על עקביות והדרגה ולכן אני ממליצה שאת הורדת החיתול תתחילו אחרי שעות הגן כאשר תקציבו שעה אחת כל יום לגמילה מחיתול. במהלך שעה זו הישארו בקרבת הילד, צפו בסימנים שלו, וקחו אותו להתפנות כל 20-30 דק' בסיר או באסלה (עם מקטין אסלה או ישבנון). מומלץ להכין דלי מים עם סבון ניקוי רצפות כדי לנקות את כל הנסיונות שלא יצלחו.
אפשרות נוספת היא להמציא שעה נוחה ביום בה אתם יודעים שילדכם רגיל להתפנות (כשקם בבוקר או לפני המקלחת) ולאפשר לו או לה לעשות את הצרכים תוך עידוד הניסיון וההצלחה.
כשילדכם מצליח לשלוט/להתאפק במשך שעה ולהישאר יבש זה הזמן להוסיף עוד שעה כזו ולאחר מכן להוסיף עוד פרקי זמן ארוכים ללא חיתול, עודדו את ילדכם גם על הצלחותיו וגם על ניסיונותיו. אם הוא מתקשה להתאפק או מרטיב הסבירו בנעימות שאת הצרכים עושים בשירותים או בסיר ובפעם הבאה אתם בטוחים שהוא יצליח, בלי כעס ובלי מרמור.
גמילה מחיתולים – למה כדאי לשים לב
- אם ילדיכם מתנגד באופן חריף או מסרב לשתף פעולה להתפנות בשירותים או בסיר – הפסיקו את התהליך.
- אם ילדכם חווה שינויים גדולים לאחרונה כמו מעבר דירה, כניסה למסגרת חדשה הולדת אח או גירושים – חכו ואל תתחילו את התהליך.
- אם ילדכם מתאפק ומסרב להתפנות כלל – עצרו!
- זכרו, חשיפה נכונה, תמלול ההתנהגות הרצויה, הכנת זמן תרגול סובלני ומכיל ועידוד הם שלבי המפתח להצלחה!
זקוקים להכוונה ראשונית?
מוזמנים להשאיר פרטים ואחזור אליכם לשיחת ייעוץ ראשונה ללא עלות!
חושבים שאוכל לעזור למשפחה שאתם מכירים? מוזמנים לשתף!
מוזמנים ליצור קשר
לקוחות ממליצים



