האם ניתן למנוע שינה על הבטן אצל תינוקות?

תוכן עניינים - מעל מה נדבר במאמר זה

הנחיות משרד הבריאות ממליצות להרדים את התינוק כאשר הוא על הגב ולא על הבטן כדי למנוע מקרי מוות בעריסה. עם זאת ישנו קושי בהרדמת תינוקות במצב זה... אז מהם בדיוק הקשים ומה ניתן לעשות כדי לפתור אותם? המשיכו לקרוא וקבלו את כל הפתרונות שלי עבורכם
שינה על הבטן תינוקות

הורים רבים מתלבטים כיצד להרדים את התינוק שזה עתה נולד ובעיקר כיצד להעביר אותו למיטה או לעריסה ולוודא ששנתו תימשך. אמנם הנחיות משרד הבריאות העצות של כל יועצת שינה לתינוקות הן ברורות ואומרות שיש להשכיב את התינוק לישון על הגב בלבד כדי למנוע מוות בעריסה, אך רבים הם ההורים שבוחרים להשכיב את תינוקם על הבטן לצורך תנומות היום או הלילה. מדוע אם כך בוחרים הורים רבים להתעלם מההנחיות של משרד הבריאות ובכל זאת משכיבים את תינוקם לישון על הבטן?

הסיבות לשינה על הבטן אצל תינוקות

הסיבה הראשונה והנפוצה ביותר היא העבודה שתינוקות שזה עתה נולדו מופעלים באופן רפלקסיבי, כלומר מונעים על ידיד רפלקסים שונים. במקרה של שינה מדובר בעיקר על רפלקס מורו או רפלקס סטרטל (בהלה) שגורמים לתינוק לנופף בזרועותיו או ברגליו באופן בלתי נשלט, דבר שכמובן יעיר אותו משנתו. במצב זב התינוק לא מצליח לשמור על שנתו וכל רעש קטן או תזוזה קטנה בסביבותו יפעילו את אחד הרפלקסים והתינוק יתעורר. בהשכבה על הבטן כל רפלקס שיופעל אצל התינוק נפלם על ידיד המזרן ובכך התינוק יכול להמשיך את שנתו ביתר קלות.

סיבה נוספת היא העובדה שישנה חשיבות רבה בהשכבת תינוקות על הבטן בזמן העירות על מנת לעזור להם לפתח את שרירי הגב הצוואר, המסייעים לתינוק בהשגת שליטת ראש אופטימלית.

תינוקות רבים המושכבים על הגב לצורך שינה מוצאים את עצמם נשארים בתנוחה זו גם בעירות. רוב התינוקות יתנגדו להשכבה על הבטן בזמן עירות היות והם לא רגילים למנח מה שעלול ליצור עיכובי התפתחות שונים.

אם כך, מה ניתן לעשות בכדי לשמור על בריאות התינוק, התפתחות התקינה מבלי לפגוע בשנתו?

עיטוף כתחליף ששינה על הבטן לתינוקות

אחד הדברים הראשונים שהכי כדאי לעשות הוא לבצע עיטוף נכון של התינוק (Swaddle) דבר שיסייע לתינוק להישאר אסוף כשכל אברי גופו מוחזקים יחד בצורה נכונה וצפופה וימנעו מרפלקסים שונים להיכנס לפעולה ובכך להעיר אותו בזמן שהוא מונח על בעריסתו על הגב. את העיטוף רצוי לתרגל מספר פעמים ובהזדמנויות שונות, החל מרגע הלידה ועד גיל 3-4 חודשים (הגיל שבו לומדים רוב התינוקות להתהפך מהגב לבטן ולהפך, דבר שעוזר להם להצליח בהיחלצות מהעיטוף. עטפו את התינוק כשהוא רגוע ושבע (בהחלט אפשר לעטוף אותו כאשר הוא מנומנם) ואז הניחו אותו במיטתו או הרדימו אותו בידיים, ולאחר שירדם תוכלו להניח אותו במיטה. 

במקרים של חשש מפליטה או במידה ותינוקכם סובל מריפלוקס אחד הטיפים המומלצים ביותר בייעוץ שינה הוא להגביהה את המזרון עליו הוא ישן לזוית של כ 30 מעלות, דבר שיסייע לשליטה בעליית נוזלי הקיבה והפליטה. 

לסיכום, עיטוף נכון והשכבה על הגב בזמן השינה יסייעו לתינוק לישון בצורה רצופה וטובה ביותר. במידה ויתנגד לשכיבה על הבטן בזמן העירות תוכלו להניחו על פלג גופכם העליון ולעודדו להישאר במנח זה באמצעות קשר עין וחיוך.

חשוב מאוד לזכור! אין להניח תינוק עטוף כשהוא על הבטן

זקוקים להכוונה ראשונית?

מוזמנים להשאיר פרטים ואחזור אליכם לשיחת ייעוץ ראשונה ללא עלות!

חושב שהמאמר יכול לעזור למישהו שאתה מכיר ? מוזמן לשתף

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב twitter
טוויטר
שיתוף ב linkedin
לינקדאין
שיתוף ב whatsapp
וואצאפ
שיתוף ב email
אימייל

אולי יעניין אותך גם…

הרגלי שינה בריאים
ייעוץ שינה לתינוקות
רינת פרדו בלינקו

איך ניצור הרגלי שינה בריאים

הרגלי שינה טובים הם שם כולל לכל מה שעוזר לנו לקדם שינה טובה הן מבחינה איכותית והן מבחינה כמותית.  בואו ללמוד איך להקנות אותם לתינוקות שלכם.

שינה על הבטן תינוקות
ייעוץ שינה לתינוקות
רינת פרדו בלינקו

האם ניתן למנוע שינה על הבטן אצל תינוקות?

הנחיות משרד הבריאות ממליצות להרדים את התינוק כאשר הוא על הגב ולא על הבטן כדי למנוע מקרי מוות בעריסה. עם זאת ישנו קושי בהרדמת תינוקות במצב זה… אז מהם בדיוק הקשים ומה ניתן לעשות כדי לפתור אותם? המשיכו לקרוא וקבלו את כל הפתרונות שלי עבורכם

מוזמנים ליצור קשר

מאמרים אחרונים

שינה על הבטן תינוקות

האם ניתן למנוע שינה על הבטן אצל תינוקות?

הנחיות משרד הבריאות ממליצות להרדים את התינוק כאשר הוא על הגב ולא על הבטן כדי למנוע מקרי מוות בעריסה. עם זאת ישנו קושי בהרדמת תינוקות במצב זה… אז מהם בדיוק הקשים ומה ניתן לעשות כדי לפתור אותם? המשיכו לקרוא וקבלו את כל הפתרונות שלי עבורכם

קרא עוד »
שעון חורף

מעבר לשעון חורף

בשבועות האחרונים, אפשר היה לשים לב להחשכה הדרגתית לאורך שעות אחר הצהרים. הסתיו כבר כאן והחל מחודש ספטמבר, כל יום מחשיך מוקדם יותר. היום נעבור רשמית לשעון חורף ובשעה 02:00 לפנות בוקר, השעון יזוז שעה אחרת אחורה והשעה תהיה 01:00. על פניו, הרווחנו שעת שינה, אבל בפועל, כל מי שיש לו ילדים יודע שלא משנה לאיזה שעון נעבור, תמיד נפסיד שינה.

קרא עוד »

לקוחות ממליצים